Zachráníme stodolu?

Zpřístupnili jsme přední stranu stodoly a dá se do ní už normálně projít. Ale nedá se tam uvnitř moc pohybovat, natož fotit. Trámy špatný, tašky špatný, štít špatný.



Tašky jsou betonový meziválečný, který už z velké části prorostl břečťan. Na jednu stranu díky tomu ještě střecha drží pohromadě, na druhou stranu je to strašná zátěž pro trámy, který nemusí dlouho vydržet. Spodek stodoly vypadá dobře.

Hlavní ale je, že jsme se shodli, že bourat celou stodolu nebudeme, co půjde, to se budeme snažit zachránit. Ostatně s tímto záměrem jsme celé stavení kupovali. Ve stodole jsou minimálně dvě malá okna s překladem, v jedné stěně to vypadá jako kdyby v ní byly zazděny obloukové dveře. Na protější straně je zas nějaká římsa, nevíme k čemu, ale jsou na ní zbytky nějakých nápisů, ke kterým jsme se ale nedostali ...

Takže postup bude asi následující:
👉 Dostat se k poslední stěně stodoly, odkud roste břečťan - to znamená zdemolovat plechovou garáž, která stojí těsně vedle. Vyvézt z ní všechen bordel a samotnou stavbu pak zlikvidovat ideálně přes kovošrot.

"Plechárna" a napravo vedle ní stodola, schovaná pod břečťanem


👉 Podřezat a prořezat břečťan, sundat ho ze stěn, jestli to půjde.
👉 Sundat střešní tašky i s břečťanem.
👉 Rozebrat krov



👉Shodit štíty - jeden je z prken, to jsme viděli zevnitř, zvenku je porostlej. Druhej je z cihel a už se dost naklání směrem dovnitř stavby.
👉 Vyklidit stodolu - je tam neskutečnej mix všeho - od starých plastových popelnic, složených cihel hurdisek, pokácené borovice, sena, až po torza nefunkční zahradní techniky.




Bude to tak půl na půl co si uděláme sami a na co se bude muset pozvat firma.
Vyklízení stodoly nebudeme riskovat dřív, než bude střecha pryč. Není tam teď vůbec bezpečno.

No a dál se uvidí … jestli to bude dobrej postup, to se taky uvidí 😁

Komentáře

Oblíbené příspěvky